La Generalitat amenaça de retirar el concert als centres privats que no ensenyin ciutadania en anglès
Escola Valenciana retreu al govern que malgasti sis mil euros anuals per escola en un traductor que exposi en anglès l'assignatura d'educació ciutadana, despesa innecessària, 'si es garantís un bon aprenentatge de l'idioma des d'infantil.' Per això va adreçar una carta oberta (pdf) al conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, dient-li: 'La necessitat de traductors manifesta el fracàs de la política educativa en matèria d'aprenentatge de llengües.'
Escola Valenciana no qüestiona pas l'aprenentatge de l'anglès, sinó com s'introdueix en el currículum educatiu. Reprotxa al govern que hagi abandonat l'ensenyament de les llengües aquests darrers deu anys i que ara el vulgui promoure per motius polítics. Segons les seves estimacions, la contractació de traductors costarà cinc milions d'euros, que més valdria destinar a millorar les infrastructures educatives.
A banda, Escola Valenciana, no sols ha donat suport a l'institut Altaia d'Altea (ha rebut amenaces dels inspectors perquè es nega a fer l'assignatura en anglès), ans també s'ha sumat a les mobilitzacions de la Plataforma per l'Ensenyament Públic i vol llançar una campanya de comunicació per fer conèixer millor els seus arguments.
La vintena d'agrupacions comarcals que integren Escola Valenciana també es mobilitzaran aquest mes d'octubre contra l'obligació d'ensenyar ciutadania en anglès.
Amenaces d'Educació
Font de Mora va dir dimarts a les corts valencianes que la Generalitat retiraria el concert als centres privats que es neguessin a complir l'ordre d'ensenyar ciutadania en anglès. Aquesta va ser la seva resposta a una pregunta del diputat de Compromís, Josep M. Panyella, i a una interpel·lació d'Adolf Sanmartín, del PSPV, que havien criticat la posició del govern.
Però, aquell mateix dia, l'assemblea de directors de secundària del País Valencià va explicar, després d'una reunió amb cent quinze responsables de centres, que l'ordre d'ensenyar ciutadania en anglès condemnava els alumnes a 'un suspens general, perquè no tenen el nivell d'anglès adequat per a entendre la matèria'. També va explicar que a la majoria d'instituts públics no era possible d'aplicar la norma perquè no hi havia prou professors d'anglès.
Centenars de pares hi presentaran recurs
Els pares de 268 alumnes d'onze centres públics del País Valencià han fet arribar l'oposició a l'ensenyament de ciutadania en anglès a la Federació de Pares i Alumnes dels centres respectius. I la Federació presentarà aquests recursos, i els que s'hi afegeixin, a la Conselleria d'Educació.
FONT: www.valencianisme.com